Istražite JEZERO!

Nacionalni park Skadarsko jezero

KRSTARENJE SKADARSKIM JEZEROM

  • Facebook Metallic
  • YouTube Metallic
  • Twitter-05.png
  • LinkedIn Metallic

KOMBINOVANO ISKUSTVO

Mi znamo sve što vam je potrebno

Spustite niže

SKADARSKO JEZERO (Osnovno)

Skadarsko jezero je najveće jezero na Balkanskom poluostrvu.Jezero je dobilo ime po gradu Skadru u Albaniji. Nacionalni park Skadarsko jezero obuhvata 40.000 ha, od čega 391 km2 pripadaju Crnoj Gori. Skadarsko jezero je okruženo prekrasnim planinama: Lovćen, Sutorman, Rumjia i Tarabos na južnoj strani. Skadarsko jezero je jedno od najvećih jezera u Evropi, posebno kada je visok nivo vode, sadrži 40 različitih vrsta riba, 280 vrsta ptica, kao što je čuveni "Bijeli Pelikan". Skadarsko jezero takođe skriva 15 srednjovekovnih pravoslavnih manastira koji su fascinantno duhovno gnijezdo kroz istoriju svjedoči o bogatoj i burnoj istoriji srednjovjekovne Zete i Crne Gore. Neki od srednjevekovnih manastira koji se nalazi na Skadarskom jezeru ima značajan dio istorije, a to su: Manastiri Beška, Starčevo, Moracnik, Sveti Nikola i manastir Kom.

ŽIVOT PTICA 

na Skadarskom jezeru

 Nacionalni park je dom velikog bogatstva biljaka i životinja kako na terenu tako i na  jezeru, što čini veliki netaknuti prirodni rezervat..

Lokalitet je veoma važan za mnoge ptice koje migriraju između Evrope i Afrike,  Skadarskog jezera ima 264 vrsta ptica, od kojih su neke ugrožene kao što je Bijeli Pelikan. Osim Pelikana jezero je bogato i drugim vrstama ptica kao što su: Kormoran veliki i mali, siva i bijela Čaplja, Roda, Gnjurac, divlja patka, Baljoška I mnoge druge.

Ptice su takodje  jedan od najvećih razloga žašto stranci posjećuju Skadarsko jezero u sve većem broju.

TURISTICKA

DESTINACIJA

Skadarsko jezero kao nacionalni park najveće je jezero na Balkanu.

Kada govorimo o ljepoti prirode, teško je naći riječi da se opiše svo bogatstvo koje je skriveno u ovom jezeru. Postoje mnogi razlozi zbog kojih vrijedi posjetiti Skadarsko jezero.
Da bi ste doživljeli sve ljepote jezera, najbolji predlog je krstarenje brodom. Tokom krstarenja, posjetioci imaju priliku da uživaju u oazi netaknute prirode.

Posjeta mnogim ostrvima i starim ribarskim selima kao i manastirima:
Crkve, Manastiri: Starčevo, Beška and Kom, uključujući mala ostrva od kojih

su najpoznatija "Grmozur" (Stari zatvor).
 

Jedan od izazova je krstarenje do Rijeke Crnojevića (Prijestonice Crne Gore), uživajte u prirodnim ljepotama, prolazeći kroz riječni kanal, doživite ljepotu očaravajućeg Fjorda Rijeke Crnojević (Pavlova strana).

 

Na istočnoj strani jezera:
Rijeka Karatuna (sa nevjerovatnim pejzažom i okolnim šumama, odiše izazovu

i svim ljepotama jezera, plitka voda do čak 40 centimetara dubine, sa obije strane obogaćeno lokvanjem i vodenim orahom (Kasaronja), trske, koje kriju gnijezda više vrsta ptica). Rijeka Karatuna vas vodi na nezaboravnu avanturu u srcu istoriji Crne Gore, sa posjetama starih sela i manjih gradova dinastije Crnojevića.

 

Kada je u pitanju istorija, ne smijemo zanemariti srednjevekovni most i

varošicu Virpazar, koja je sklona raznim događajima, od kojih je glavni tradicionalni festival "Vina I Ribe ( Ukljeve)" koji se organizuje svake godine polovinom Decembra mjeseca.

Virpazar se nalazi na polovini puta Bar - Podgorica, I od mora je udaljen svega 20 km vožnje. Virpazar je predivno mjesto sa starijom arhitekturom i sigurni smo da će na vas ostaviti lijep utisak. Pored uživanja u prirodnim ljepotama i

pejzažom posjetioci imaju priliku da probaju najrazličitije riblje specijalitete, tradicionalna kuhinja (najstarije kulinarske recepte), kao i najbolja domaća vina sa područja Crmnice i kompletnog Skadarskog jezera.

 

Dodjite, uživajte, probajte, pozovite porodicu, prijatelje i zajedno

istražite sve ljepote Skadarskog jezera.

POPULARNA MJESTA ZA POSJETITI

SJEVERNI DIO SKADARSKOG

JEZERA

CENTRALNI DIO SKADARSKOG JEZERA

JUŽNI DIO SKADARSKOG JEZERA

Poštovani posjetioci,

Reklamni dio web sajta ( Footer ) je uvjek postavljen na Engleskom jeziku.

Dear visitors,
The advertising part of the web site (Footer) is always set to English.

Konoba - Winery    Virpazar

Feel simultaneously

Bon Appetit

Click on photo below

WELCOME

Official Travel Site