top of page
IMG_7562.JPG
lake skadar boat trips montenegro

Istražite JEZERO!

Ovdje putovanja pocinju

Otkrijte svoju sledecu veliku avanturu, budite istraživac da bi zapoceli putovanje!

Nacionalni park Skadarsko jezero

KRSTARENJE SKADARSKIM JEZEROM

  • Facebook Metallic
  • YouTube Metallic
  • Instagram

KOMBINOVANO ISKUSTVO

Mi znamo sve što vam je potrebno

Spustite niže

SKADARSKO JEZERO (Osnovno)

Skadarsko jezero je najveće jezero na Balkanskom poluostrvu.Jezero je dobilo ime po gradu Skadru u Albaniji. Nacionalni park Skadarsko jezero obuhvata 40.000 ha, od čega 391 km2 pripadaju Crnoj Gori. Skadarsko jezero je okruženo prekrasnim planinama: Lovćen, Sutorman, Rumjia i Tarabos na južnoj strani. Skadarsko jezero je jedno od najvećih jezera u Evropi, posebno kada je visok nivo vode, sadrži 40 različitih vrsta riba, 280 vrsta ptica, kao što je čuveni "Bijeli Pelikan". Skadarsko jezero takođe skriva 15 srednjovekovnih pravoslavnih manastira koji su fascinantno duhovno gnijezdo kroz istoriju svjedoči o bogatoj i burnoj istoriji srednjovjekovne Zete i Crne Gore. Neki od srednjevekovnih manastira koji se nalazi na Skadarskom jezeru ima značajan dio istorije, a to su: Manastiri Beška, Starčevo, Moracnik, Sveti Nikola i manastir Kom.

DOBRODOŠLI

ŽIVOT PTICA 

na Skadarskom jezeru

Nacionalni park je dom velikog bogatstva biljaka i životinja kako na terenu tako i na  jezeru, što čini veliki netaknuti prirodni rezervat..

Lokalitet je veoma važan za mnoge ptice koje migriraju između Evrope i Afrike,  Skadarskog jezera ima 264 vrsta ptica, od kojih su neke ugrožene kao što je Bijeli Pelikan. Osim Pelikana jezero je bogato i drugim vrstama ptica kao što su: Kormoran veliki i mali, siva i bijela Čaplja, Roda, Gnjurac, divlja patka, Baljoška I mnoge druge.

Ptice su takodje  jedan od najvećih razloga žašto stranci posjećuju Skadarsko jezero u sve većem broju.

DOBRODOŠLI
lake skadar boat trips montenegro
Skadarsko jezero
Lake Skadar Boat Trips, Lake Skadar Boat Trips and Birdwatching, Lake Skadar Boat Cruises
lake skadar boat trips

TURISTICKA

DESTINACIJA

Skadarsko jezero kao nacionalni park najveće je jezero na Balkanu.

Kada govorimo o ljepoti prirode, teško je naći riječi da se opiše svo bogatstvo koje je skriveno u ovom jezeru. Postoje mnogi razlozi zbog kojih vrijedi posjetiti Skadarsko jezero.
Da bi ste doživljeli sve ljepote jezera, najbolji predlog je krstarenje brodom. Tokom krstarenja, posjetioci imaju priliku da uživaju u oazi netaknute prirode.

Posjeta mnogim ostrvima i starim ribarskim selima kao i manastirima:
Crkve, Manastiri: Starčevo, Beška and Kom, uključujući mala ostrva od kojih

su najpoznatija "Grmozur" (Stari zatvor).
 

Jedan od izazova je krstarenje do Rijeke Crnojevića (Prijestonice Crne Gore), uživajte u prirodnim ljepotama, prolazeći kroz riječni kanal, doživite ljepotu očaravajućeg Fjorda Rijeke Crnojević (Pavlova strana).

 

Na istočnoj strani jezera:
Rijeka Karatuna (sa nevjerovatnim pejzažom i okolnim šumama, odiše izazovu

i svim ljepotama jezera, plitka voda do čak 40 centimetara dubine, sa obije strane obogaćeno lokvanjem i vodenim orahom (Kasaronja), trske, koje kriju gnijezda više vrsta ptica). Rijeka Karatuna vas vodi na nezaboravnu avanturu u srcu istoriji Crne Gore, sa posjetama starih sela i manjih gradova dinastije Crnojevića.

 

Kada je u pitanju istorija, ne smijemo zanemariti srednjevekovni most i

varošicu Virpazar, koja je sklona raznim događajima, od kojih je glavni tradicionalni festival "Vina I Ribe ( Ukljeve)" koji se organizuje svake godine polovinom Decembra mjeseca.

Virpazar se nalazi na polovini puta Bar - Podgorica, I od mora je udaljen svega 20 km vožnje. Virpazar je predivno mjesto sa starijom arhitekturom i sigurni smo da će na vas ostaviti lijep utisak. Pored uživanja u prirodnim ljepotama i

pejzažom posjetioci imaju priliku da probaju najrazličitije riblje specijalitete, tradicionalna kuhinja (najstarije kulinarske recepte), kao i najbolja domaća vina sa područja Crmnice i kompletnog Skadarskog jezera.

 

Dodjite, uživajte, probajte, pozovite porodicu, prijatelje i zajedno

istražite sve ljepote Skadarskog jezera.

Lake Skadar Boat Trips, Lake Skadar Boat Trips and Birdwatching, Lake Skadar Boat Cruises
Lake Skadar Boat Trips, Lake Skadar Boat Trips and Birdwatching, Lake Skadar Boat Cruises
Lake Skadar Boat Trips, Lake Skadar Boat Trips and Birdwatching, Lake Skadar Boat Cruises
Lake Skadar Boat Trips, Lake Skadar Boat Trips and Birdwatching, Lake Skadar Boat Cruises

POPULARNA MJESTA ZA POSJETITI

Lake Skadar Boat Trips, Lake Skadar Boat Trips and Birdwatching, Lake Skadar Boat Cruises

SJEVERNI DIO SKADARSKOG

JEZERA

CENTRALNI DIO SKADARSKOG JEZERA

Centralni dio Skadarskog jezera, prirodna oaza flore i faune, starih sela, reka, mostova. Mjesta za posjetiti: -Rijeka Karatuna -Manastir Kom -Staro selo Dodoši -Stari grad Žabljak Crnojevića -Zaliv i ribarsko selo Karuč Flora -Lokvanj "Lotos" FAUNA: -Ribe: Ukljeva, Krap, Jegulja, Pastrmka. -Ptice: Kormoran, Bijela i siva Čaplja, Divlja patka.

JUŽNI DIO SKADARSKOG JEZERA

Sjeverni dio Skadarskog jezera, prirodnoj oazi flore i faune, sa mnogim ostrvima, uvalama i riječnih kanala. U sjevernom dijelu jezera, možete da posjetite: Mjesta za posjetiti: -Vranjina -Lesendro Tvrdjava -Crkva Sv.Djordja -Selo Poseljani -Fiord Rijeka Crnojevic -Stari grad Rijeka Crnojević FLORA: -Lokvanj "Lotos" FAUNA: -Ribe: Krap, Pastrmka, Ukljeva, Jegulja. -Ptice: Pelikan, Kormoran, Siva i bijela Čaplja, divlja Patka, Gnjurac i mnoge druge.

Južni dio Skadarskog jezera, najlepši deo jezera i predstavlja: Mjesta za posjetiti: -Virpazar -Ostrvo Grmožur -Ribarsko selo Seoca -Ribarsko selo Raduš -Ribarsko selo Krnjice -Manastir Starčevo (Ostrvo) -Manastir Beška (Ostrvo) -Manastir Moračnik(Ostrvo) FLORA: -Lokvanji "Lotos" FAUNA: -Ribe: Krap, Pastrmka, Ukljeva, Jegulja. -Ptice: Pelikan, Kormoran, Siva I bijela Čaplja, Divlja Patka.

bottom of page